Ondernemen en ontspannen

Sport

Sport

Sport draagt bij aan de realisatie van de huidige gemeentelijke opgaven
De gemeente Nissewaard staat net als andere gemeenten voor een aantal grote opgaven. In het sociaal domein onder andere met de ontwikkeling van Thuis in de wijk als antwoord op de decentralisaties van de uitvoering WMO, Participatiewet en Jeugdwet. In het fysieke domein met de energietransitie, duurzaamheid, woningbouw en de komst van de Omgevingswet. Aan beide kanten speelt de inzet op gezondheid van onze inwoners een grote rol.

Met Nissewaard naar 2040 hebben we een ambitieus ontwikkelperspectief opgesteld voor een aantrekkelijke, vitale en met name schokbestendige woon- en werkgemeente in 2040.

Het sportbeleid vormt kaders voor een lokaal beweegakkoord
Al deze ontwikkelingen hebben een raakvlak met sport en bewegen. En andersom. Sport en bewegen kan onze gemeentelijke opgaven en ambities positief beïnvloeden en versterken. Daarmee vormen de huidige ontwikkelingen een belangrijke aanleiding voor ons sportbeleid dat hier op aansluit.

We streven een aantal specifieke doelstellingen na waarbij de sport/het sporten op zichzelf het doel is. Ook hebben we een aantal doelstellingen waarbij de maatschappelijke bijeffecten van sport op de gemeenschap centraal staan. Daarbij zetten wij in op kansrijke verbindingen met andere domeinen. Dit doen we o.a. in ons lokaal (sport- en) beweegakkoord.

Sportakkoord
Dit akkoord is een co-creatie tussen verschillende organisaties uit de samenleving en de gemeente. Iedereen is eigenaar. Deze werkwijze zet sport en bewegen op de agenda van verschillende beleidsterreinen. Het verbindt sport met niet-sportorganisaties en voorkomt dat het bij een papieren verhaal blijft dat in een la eindigt. Het beweegakkoord vormt dan ook de belangrijkste reden (urgentie) om nu een nieuw beleid te ontwikkelen. Acties en initiatieven uit het beweegakkoord

Deze pagina is gebouwd op 03/03/2022 16:06:10 met de export van 12/16/2021 11:05:40